• Leveranstid 3-5 vardagar, frakt från 58 kr
Säkrabetalningar

Apelsin, eterisk olja eko 10 ml

  • 69 kr
  • 62 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. 

Dela

Apelsin eterisk olja ekologisk

Apelsinolja utvinns ur skalen genom en sorts rivning och pressning. Det görs ihop med utvinningen av apelsinjuice. Apelsinoljan kommer bland annat från Italien, Spanien. Brasilien, Florida m fl.

Doften är den typiska doft av apelsin flyktig, söt, varm, klar och frisk! Doften står verkligen för SOL, ljus och värme och är ett självklart val i aromalampan eller difusern under det mörka vinterhalvåret.
Doften har en lugnande inverkan samtidig som den verkar upplyftande, ger sol och glädje till sinnet och kan vara ett stöd vid nedstämdhet, stress och oro.
Oljan kan användas i hud/massage/badolja och tillsätts främst för sin positiva effekt på sinnet.

För fet, mogen, oren och trött hud passar apelsin oljan extra bra då den verkar renande, uppiggande, är cirkulationshöjande och kan verka något sammandragande. Eterisk olja apelsin är användbar i kroppsolja mot celluliter.

Apelsinoljan är känslig för oxidering genom sitt innehåll av limonen ( 90%) och bör användas upp inom 1-2 år. Efter att flaskan är öppnad bör den förvaras i ett kylskåp. Blandas den i en vegetabilisk olja bör blandningen tillsättas en antioxidant såsom E-vitamin eller rosmarin antioxidant.

Dosering 1-2% i salvor, oljor, läppcerat. Används alltid utspädd. Bör aldrig används i större mängder på huden, då den kan ha en uttorkande effekt.
Apelsinolja gör inte huden ljuskänslig såsom andra citrusoljor gör.

Magiska egenskaper: Rening, glädje, fysisk energi, magisk energi.


Varför riva sig i fingrarna på ett rivjärn när man ska riva apelsinskal till en dessert eller kaka, när man enkelt bara kan droppa i några droppar apelsinolja! Du kan även smaksätta t ex glass, honung, pannacotta, fromage etc med denna fina olja!

Vetenskapligt namn: Citrus aurantium dulcis
Växtdel: Skal
Ursprungsland: Italien


De äkta eteriska oljorna är 100% rena och destillerade ur växter eller pressade ur citrusskal. De är noggrant utvalda av leverantörer från hela världen, de kommer från rätt botanisk växt och kontrolleras med moderna testmetoder. Alla våra eteriska oljor är märkta enligt gällande kemikalielagstiftning i EU. Crearome är ett av få företag i Skandinavien som ännu följer denna lagstiftning.

Eteriska oljor är små droppar med stora effekter. De är mycket koncentrerade, och för att få glädje av dem skall de användas på rätt sätt. Vid överdosering kan de vålla skador! De får inte komma i direkt kontakt med slemhinnor och givetvis inte heller ögon. Använd dem ej outspädda direkt på huden.