• Leveranstid 3-5 vardagar, frakt från 58 kr
Säkrabetalningar

Lavendel fine pop, eko eterisk olja 5 ml

  • 63 kr
  • 57 kr
I lager.
Dela

Eterisk olja Lavendel fine pop ekologisk

Detta är en av de mest användbara av de eteriska oljorna på marknaden. Den är traditionellt välanvänd genom tiderna och doften känner nog de flesta igen. En uppmjukande och lugnande effekt gör oljan användbar på allergiska utslag och eksem. Lavendelolja fungerar inflammationshämmande, antiseptiskt, balanserande och regenererande. Den är speciellt bra vid hud med acne men är bra för alla hudtyper. Om du bränt dig i solen är oljan också ypperlig för att lunga huden, gärna tillsammans med tea tree oljan. Lavendel är dessutom insektsavvisande och kan användas till myggolja.

Lavendel är avslappnande och rogivande för kropp och sinne. Lavendelolja är utmärkt att använda i massage- och kroppsoljor på kvällen för att underlätta insomning.

Magiska egenskaper: hälsa, kärlek, frid, avslappning.


Vetenskapligt namn: Lavandula angustifolia
Växtdel: Blom
Ursprungsland: Bulgarien


De äkta eteriska oljorna är 100% rena och destillerade ur växter eller pressade ur citrusskal. De är noggrant utvalda av leverantörer från hela världen, de kommer från rätt botanisk växt och kontrolleras med moderna testmetoder. Alla våra eteriska oljor är märkta enligt gällande kemikalielagstiftning i EU. Crearome är ett av få företag i Skandinavien som ännu följer denna lagstiftning.

 

Eteriska oljor är små droppar med stora effekter. De är mycket koncentrerade, och för att få glädje av dem skall de användas på rätt sätt. Vid överdosering kan de vålla skador! De får inte komma i direkt kontakt med slemhinnor och givetvis inte heller ögon. Använd dem ej outspädda direkt på huden.