• Leveranstid 3-5 vardagar, frakt från 58 kr
Säkrabetalningar

Att grunda sig

|23/03, 2022

Att grunda sig

I den spirituella världen pratar vi ofta om att grunda oss. Men vad är att grunda sig, och hur gör man?

Att grunda sig handlar om att samla sig och förankra sin kropp i det som händer just nu. När du känner dig stressad och dina tankar är överallt, när du har svårt att samla dig och känner dig splittrad och ofokuserad - då är det en god idé att grunda sig. 

Jag själv känner mig ofta så efter en dag på mitt vanliga arbete, eller efter en dag i den "vanliga" världen. Det är så mycket intryck, så mycket prestation och så mycket influenser att jag tappar bort mig själv. Då behöver jag grunda mig.

Grunda dig kan du göra på flera olika sätt. Mitt bästa grundningssätt är att gå ut i skogen. Gärna sätta mig och meditera en stund och vara barfota. Eller att åka till havet och ta ett dopp, oavsett årstid. Ett fantastiskt sätt är att sitta ute (eller inne) eller stå upp och tänka att rötter växer ut ur din ryggrad, eller ut genom dina fötter. Rötter som gräver sig ner i jorden, in mot kärnan och suger åt sig energin som finns där. När du känner att du har tankat färdigt från Moder Jord, glöm inte att tacka.

Andra sätt att grunda, eller jorda som man också kan säga, sig på är att dansa och känna in sin kropp, fokusera på din andning, yoga, stänga av mobilen ett tag eller att äta grönsaker.

När du är grundad kommer du att vara mer fokuserad, du kommer känna att du är i din kropp, du kommer att känna ett annat lugn, du kommer ha lättare att ta beslut, du blir mer medveten om hur din kropp mår och du kommer att vara mer i nuet, för att nämna några saker.


Så gå ut i skogen, ta av dig skorna och ta några djupa andetag. du kommer inte att ångra dig!


Kärlek,

Sanna