• Leveranstid 3-5 vardagar, frakt från 58 kr
Säkrabetalningar

Citron eko, eterisk olja 10 ml

  • 69 kr
I lager.
Dela

En frisk och syrlig citrusdoft. Bra i aromalampan när man behöver rena sina tankar och få klarhet. Citron håller också getingar borta!

Magiska egenskaper: Energi, hälsa, läkning, fysisk energi, rening.

Denna olja kan användas i livsmedel! Varför riva sig i fingrarna på ett rivjärn när man ska riva citronskal till en dessert eller kaka, när man enkelt bara kan droppa i några droppar citronolja! Du kan även smaksätta t ex glass, honung, pannacotta, fromage etc med denna fina olja!

Citronoljan är fotosensibiliserande vilket innebär att den påskyndar pigmentbildning vid utvärtes bruk i solsken och kan ge ökad risk för brännskador om man har känslig hud.

Vetenskapligt namn: Citrus limonum
Växtdel: Skal
Ursprungsland: Italien


De äkta eteriska oljorna är 100% rena och destillerade ur växter eller pressade ur citrusskal. De är noggrant utvalda av leverantörer från hela världen, de kommer från rätt botanisk växt och kontrolleras med moderna testmetoder. Alla våra eteriska oljor är märkta enligt gällande kemikalielagstiftning i EU. Crearome är ett av få företag i Skandinavien som ännu följer denna lagstiftning.

 

Eteriska oljor är små droppar med stora effekter. De är mycket koncentrerade, och för att få glädje av dem skall de användas på rätt sätt. Vid överdosering kan de vålla skador! De får inte komma i direkt kontakt med slemhinnor och givetvis inte heller ögon. Använd dem ej outspädda direkt på huden.