• Leveranstid 3-5 vardagar, frakt från 58 kr
Säkrabetalningar

Magiska egenskaper: Sinnesnärvaro, rening

  • 79 kr
  • 71 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. 

Dela

Pepparmynta, eko eterisk olja 10 ml

Isig och söt doft. På huden har oljan en kylande effekt och verkar lokalbedövande. Den är effektiv vid klåda på till exempel brännskador, vattkoppor, insektsbett och eksem. Doseras varsamt. 5,5% är bra i after-sun lotion. 

Kan användas i livsmedel. 

Oljan är koncentrationshöjande och uppiggande. Fin att använda både i rollers och i aromalampan.Vetenskapligt namn: Mentha x piperita
Växtdel: Blad
Ursprungsland: Indien


De äkta eteriska oljorna är 100% rena och destillerade ur växter eller pressade ur citrusskal. De är noggrant utvalda av leverantörer från hela världen, de kommer från rätt botanisk växt och kontrolleras med moderna testmetoder. Alla våra eteriska oljor är märkta enligt gällande kemikalielagstiftning i EU. Crearome är ett av få företag i Skandinavien som ännu följer denna lagstiftning.

 

Eteriska oljor är små droppar med stora effekter. De är mycket koncentrerade, och för att få glädje av dem skall de användas på rätt sätt. Vid överdosering kan de vålla skador! De får inte komma i direkt kontakt med slemhinnor och givetvis inte heller ögon. Använd dem ej outspädda direkt på huden.