• Leveranstid 3-5 vardagar, frakt från 58 kr
Säkrabetalningar

Copaiba balsam, eko eterisk olja 10 ml

  • 85 kr
  • 77 kr
I lager.
Dela

Den här oljan har använts i hundratals år, både för det fysiska och för det mentala. Den är grundande och hjälper oss att leva i en kaotisk värld.

Den eteriska oljan är lite brun i färgen och har en söt, träaktig balsam/harts doft. Oljan används i parfymer som en basnot och är ett utmärkt fixativ för egna parfymer/aromablandningar. Den används mer och mer inom aromaterapin främst för sin antiinflammatoriska och svamphämmande effekt. Den kan också hjälpa huden att läka vid t ex hemorrojder och kan verka smärtlindrande.

Den jämförs nu med CBD oljan. Den innehåller BCP.

Doftmässigt är den en basnot.

Vetenskapligt namn: Copaifera reticulata
Ursprungsland: Brasilien

De äkta eteriska oljorna är 100% rena och destillerade ur växter eller pressade ur citrusskal. De är noggrant utvalda av leverantörer från hela världen, de kommer från rätt botanisk växt och kontrolleras med moderna testmetoder. Alla våra eteriska oljor är märkta enligt gällande kemikalielagstiftning i EU. Crearome är ett av få företag i Skandinavien som ännu följer denna lagstiftning.

 

Eteriska oljor är små droppar med stora effekter. De är mycket koncentrerade, och för att få glädje av dem skall de användas på rätt sätt. Vid överdosering kan de vålla skador! De får inte komma i direkt kontakt med slemhinnor och givetvis inte heller ögon. Använd dem ej outspädda direkt på huden.