• Leveranstid 3-5 vardagar, frakt från 58 kr
Säkrabetalningar

Tea Tree, eterisk olja 10 ml

  • 79 kr
  • 71 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. 

Dela

Denna välkända eteriska olja har en träaktig medicinsk doft. Uppfriskande och luftrenande.

Passar fet och oren hy och används även ofta i bland annat fotprodukter, deodoranter mm.

Tea tree trädet härstammar från Australien och växer endast där. Den är starkt bakteriedödande, svampdödande och virushämmande utan att vara toxisk, och stimulerar dessutom samtidigt vårt immunförsvar.

Använd med fördel på insektsbett (toppen på myggbet!), när du bränt dig på brännässlor och på småsår. Blanda med fördel tillsammans med eterisk lavendelolja mot solsveda.


Aboriginerna har länge använt tea tree bladen för att rengöra och läka sår och ordet ”tea tree” kommer från ett lokalt av aboriginerna använt örtte.

Magiska egenskaper: Harmoni


Vetenskapligt namn: Melaleuca alternifolia Oil
Växtdel: Blad
Ursprungsland: Australien


De äkta eteriska oljorna är 100% rena och destillerade ur växter eller pressade ur citrusskal. De är noggrant utvalda av leverantörer från hela världen, de kommer från rätt botanisk växt och kontrolleras med moderna testmetoder. Alla våra eteriska oljor är märkta enligt gällande kemikalielagstiftning i EU. Crearome är ett av få företag i Skandinavien som ännu följer denna lagstiftning.

 

Eteriska oljor är små droppar med stora effekter. De är mycket koncentrerade, och för att få glädje av dem skall de användas på rätt sätt. Vid överdosering kan de vålla skador! De får inte komma i direkt kontakt med slemhinnor och givetvis inte heller ögon. Använd dem ej outspädda direkt på huden.